To się poprostu w pale nie mieści!!! Dodałem film video

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • __kater__
    Ambiente
    • 2008
    • 151

Cieślik Maciej pisze:
    >
    > Szanowny Panie.
    >
    > Na wstępie pragniemy Pana poinformować, iż ©koda Auto Polska SA nie była oraz nie jest Gwarantem zakupionego przez Pana samochodu, czy też jakichkolwiek usług wykonywanych w pojeździe.
    >
    >
    >
    > Ponadto, ©koda Auto Polska SA informuje, że zgodnie z „Warunkami gwarancji na nowe samochody, oryginalne części zamienne i akcesoria ©koda Auto” został założony resurs na zakupiony samochód - w wymiarze dwóch lat od daty wydania samochodu Kupującemu. Prosimy by zapoznał się Pan z treścią preambuły rozdz. I ww. „Warunków gwarancji...”.
    >
    >
    >
    > Reasumując, informujemy Pana, że nie omieszkamy podziękować pracownikom firmy Inter Auto z Krakowa za wkład pracy, który przyczynił się do usprawnienia Pana samochodu.
    >
    >
    >
    > Z wyrazami szacunku,
    >
    > Maciej Cieślik
    > dr inż.
    > Gł. Specjalista ds. Kontaktów z Klientem

Czy pracownicy SAP nie rozróżniają gwarancji od rękojmi?

[ Dodano: Pon 09 Mar, 09 10:16 ]
    napisałem, że całą swoją sprawę wraz kompletną historią napraw korespondencji i odzewów reklamacyjnych z mojej strony oraz materiałem VIDEO i zdjęciami instalacji sprzed i po naprawie wyślę do Skoda Czechy i zadam to samo pytanie. Ciekawe czy też odpowiedzą, że nie są gwarantem...

Zejdzie mi troszkę czasu bo chcę to przetłumaczyć - jeśli się nie uda na czeski to chociaż na angielski.
    ----===LPG Powered By GABOREK===---

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez __kater__
      jeśli się nie uda na czeski
      mogę Ci w tym pomóc
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• expat
        Classic
        • 2006
        • 32

Dla mnie chore jest to, że serwis nie jest w stanie zdiagnozować co powoduje wahnięcie obrotów w czasie dodania gazu. Wystarczy podpiąć auto do VAG-a, przejechać kilka kilometrów i zanalizować logi. To wszystko! Miałem podobny przypadek w Passacie 2.0 20V (silnik Audi). Logi z VAG-a wyraźnie wskazywały, że silnik dostawał "lewe" powietrze w chwili dodania gazu lub zmiany biegu i komputer starał się korygować skład mieszanki dodając paliwa co powodowało tzw. czkawkę przy ruszaniu i ew. gaśnięcie silnika (szczególnie na światłach przy ruszaniu). Okazało się, że kolektor dodlotwy miał założoną starą uszczelkę i to ona w czasie dodania gazu przepuszczał powietrze poza przepływomierzem. W czasie pracy na luzie temat nie do zdiagnozowania (bez kompa), wszystko idealnie podskładane - wzorowa instalka. Po dodaniu gazu kolektor się odchylał na skutek przechylenia się silnika i puszczał powietrze. Bez kompa trudno tu coś radzić, ale przy tych objawach na bank gdzieś jest nieszczelność wynikająca z niechlujnej instalacji. Naciskaj na to, aby ktoś przeazalizował logi z VAG-a uzyskane w czasie testu na drodze. Czasem zwyczajnie leszczykom z serwsiu się nie chce (a nóż pajac się odczepi) a czasami rzeczywiście się nie znają. POZDRAWIAM>
        Octa&Focus driver.

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

expat, nie wiem, czy zauwazyłeś, ale problem został już rozwiązany
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• expat
            Classic
            • 2006
            • 32

Hehe, faktycznie kolega dodał w EDIT, że mu wtryskiwacze zamienili No cóż... ops:
            Octa&Focus driver.

Komentarz

Pracuję...